JAGODY W SYROPIE

5 (199 ocen)

  • 45 min

Zimą wspaniałe wspomnienie lata to wyjadanie tych jagód łyżeczką prosto ze słoiczka

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg jagód
    0,7 dag cukru
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Jagody w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody wsypujemy do słoików do 2/3 wysokości. Zasypujemy cukrem. Odstawiamy na kilka godzin aż puszczą sok. Po tym czasie dobrze pozakręcane słoiki ustawiamy w dużym garnku z wodą, gotujemy 10-15 minut od zawrzenia wody. Po tym czasie wyjmujemy, odwracamy do góry dnem, studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować