Jagody w soku własnym

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne jagody w soku własnym. Doskonały dodatek do różnych deserów i domowych koktajli. Polecam.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg jagód
    cukier

Jagody w soku własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody przebieramy i usuwamy liście, dokładnie płuczemy i osuszamy. Jagody przekładamy do czystych i suchych słoików. Do każdego słoika wkładamy po 2 łyżki jagód, 1 łyżkę cukru, 2 łyżki jagód itd. do wysokości 3/4 słoika. Słoiki zakrecamy i odstawiamy na 3 - 4 godziny, aż puszczą sok. Następnie pasteryzujemy przez 15 minut.

Komentarze

Podobne przepisy