Jagodowy sernik na zimno z mlekiem kokosowym i bezami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ten jagodowy sernik nie tylko cieszy oko, ale i podniebienie ;) Lekko kwaskowy, przełamany smakiem mleka kokosowego oraz słodyczą bez z pewnością znajdzie swoich małych i dużych zwolenników :)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Spód:
    150 g maślanych herbatników
    1/2 łyżki gorzkiego kakao
    1 łyżka cukru pudru
    80 g stopionego masła
    Sernik:
    1 kg sera twarogowego trzykrotnie mielonego
    200 ml mleka kokosowego
    400 g jagód
    10 pełnych łyżek cukru pudru
    3 pełne łyżki żelatyny
    1/3 szklanki gorącej wody
    Dodatkowo do dekoracji:
    bezy
    1/3 szklanki jagód
    25 g gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jagodowy sernik na zimno z mlekiem kokosowym i bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasteczka rozkruszyć w robocie, dodać cukier, kakao i stopione masło. Wymieszać do uzyskania konsystencji mokrej ziemi. Ciastka wyłożyć na spód tortownicy (o średnicy 23 cm) wyrównać i dokładnie docisnąć. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Ser zmiksować z cukrem pudrem oraz mlekiem kokosowych. Jagody przebrać, opłukać i zblendować. Dodać do sernika i krótko zmiksować. Cały czas miksując wlewać żelatynę cienką strużką do masy serowej. Sernik przelać na schłodzony spód i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem udekorować bezami, jagodami i startą czekoladę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować