Jagodowy sernik na zimno

0 (0 ocen)

Sernik idealny na letnie upały;)

Składniki:

  • Spód:
    15 dag herbatników,
    5 łyżek masła lub margaryny,
    4 łyżki płatków owsianych,
    2 łyżki cukru.

    Masa:
    70 dag półtłustego twarogu,
    40 dag jagód,
    3 czubate łyżki żelatyny,
    1,5 szkl. śmietanki 30%,
    25 dag cukru.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Jagodowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki zmiksować w belnderze. Margarynę stopić, wymieszać z resztą składników. Masę wyłożyć na dno tortownicy o śr. 24 cm. Schłodzić.
  • 2. Twaróg zmielić. Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody, podgrzewając, rozpuścić, następnie ostudzić. Kremówkę ubić. Jagody zmiksować, dodać ser i cukier. Dokładnie utrzeć. Ucierając, dodawać żelatynę. Na koniec dodać śmietankę. Masę wylać na gotowy spód. Schładzać całą noc. Udekorować jagodami lub borówkami i miętą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować