Jagodowy sernik na biszkoptach

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pachnący owocami lata sernik.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Masa serowa:
    - 25 dag sera na sernik (gotowy w wiadereczku )
    - 1 duże jajko
    - 1/4 szklanki cukru
    - 1 cukier waniliowy
    - 1/4 szklanki śmietanki kremówki 30 %
    - 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka )
    - 1/4 szklanki jagód kamczackich

    Dodatkowo:
    - 7 sztuk okrągłych biszkoptów

    Bita śmietana:
    - 1 bita śmietana w proszku typu ,,śnieżka''
    - 100 ml mleka
    - 1 łyżka soku z jagód kamczackich

    Do dekoracji:
    - kostka białej czekolady, biszkopty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jagodowy sernik na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa serowa: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i cukier waniliowy, miksujemy na puszystą masę. Wlewamy kremówkę, wsypujemy budyń w proszku i dalej miksujemy. Dodajemy ser i miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Jagody blendujemy i dodajemy do masy, miksujemy.
  • 2. Spód tortownicy o średnicy 16 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy biszkopty i zalewamy masą serową.
  • 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni do zrumienienia przez około 60 minut. Upieczony studzimy. Zimny wyjmujemy z tortownicy.
  • 4. Bita śmietana: Śmietanę ubijamy z mlekiem na puszystość. Dodajemy sok i miksujemy. Śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
  • 5. Dekoracja: Sernik dekorujemy bitą śmietaną, biszkoptami i czekoladą. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować