Jagodowy budyń jaglany

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Kolejna propozycja wykorzystania kaszy jaglanej. Tym razem zdrowa, słodka wersja budyniu z dodatkiem jagód.

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 120 g kaszy jaglanej
    3/4 szklanki mrożonych jagód
    200 g mleka kokosowego
    1 łyżka miodu


    PONADTO:

    maliny i borówki do dekoracji

Jagodowy budyń jaglany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę dokładnie wypłukać, sparzyć wrzątkiem.
    Zalać 2 szklankami wody i gotować do miękkości na małym ogniu, aż wchłonie cały płyn.
    Do gorącej ugotowanej kaszy dodać rozmrożone wcześniej jagody, mleko kokosowe i miód. Zblendować na gładką masę.
    Podawać na gorąco udekorowane borówkami i malinami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy