Jagodowo-malinowe crumble

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

deser z malinami i jagodami

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 250 g malin
    100 g jagód
    200 g mąki pszennej
    100 g cukru
    100 g margaryny

Jagodowo-malinowe crumble - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce dokładnie umyć (ja jagody moczę chwilę w letniej wodzie, a następnie spłukuję strumieniem wody).
  • 2. Margarynę na kruszonką rozpuścić w rondelku i ostudzić. W misce połączyć mąkę oraz cukier, a następnie całość zalać stopioną margaryną. Całość wyrobić ręką, aż do połączenie się wszystkich składników.
  • 3. Do kokilek lub małych form na tarty włożyć maliny i jagody. Owoce przykryć warstwą kruszonki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 20-25 minut, aż kruszonka się zrumieni. Podawać ciepłe, z dodatkiem jogurtu lub lodów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy