Jagodowe tartaletki w cieście jogurtowym

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nie przypuszczałam , że ta słodka przekąska będzie, aż tak smakowita.
Ma wprost bajeczny smak!

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki ciasta kruchego:
    1,5 szklanki mąki pszennej
    Pół kostki margaryny
    Pół szklanki cukru
    Jajko
    Płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    Składniki masy jogurtowej:
    2,5 szklanki jogurtu naturalnego
    3 białka
    ¼ szklanki oleju
    1 i 1/3 opakowania budyniu waniliowego
    ¾ szklanki jagód (mogą być mrożone)
    Cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Ciastka

Jagodowe tartaletki w cieście jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kruche: wszystkie składniki zagnieć i wyłóż na dno
    tartaletek o śr. około 10 cm. Podsyp bułką tartą.
  • 2. Masa jogurtowa: białka ubij na sztywną pianę, wsyp cukier i ubijaj,
    aż do rozpuszczenia. Jogurt zmiksuj z olejem, a następnie domieszaj
    szpatułką dokładnie i wyłóż na ciasto kruche. Na wierzch wyłóż
    jagody. Piecz około 30-35 minut w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować