Jagodowe jabłka z granolą

0 (0 ocen)

Jagodowe jabłka dobre na drugie śniadanie lub podwieczorek

Składniki:


  • 4 duże jabłka
    100g mrożonych jagód
    2 łyżki cukru waniliowego – domowego
    300g jogurtu greckiego
    3 czubate łyżki granoli domowej

Jagodowe jabłka z granolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kawałki, wrzucić do rondla, posypać 1 łyżką cukru waniliowego, dodać 3-4 łyżki wody i dusić na małym ogniu aż zmiękną.

    Dodać rozmrożone jagody, wymieszać, dusić jeszcze chwilę, aż odparuje.

    Przełożyć owoce do miseczek, zostawić do ostygnięcia.

    W międzyczasie jogurt grecki zmieszać z drugą łyżką cukru waniliowego. Polać owoce gdy już ostygną.

    Każdą porcje posypać czubatą łyżką domowej granoli (ja użyłam akurat z żurawiną i płatkami migdałów)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy