Jagodowe ciastko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki i żelatynę rozpuścić w 600 ml wody.Dno blachy10/30cm wyłożyć warstwę ciastek.1/2 l jagód przełożyć do rondla zalać 1/2 l wody dodać 4 łyżki cukru zagotować Budyń rozpuścić w kilku łyżkach wody wlać na gotujące się jagody, mieszać do zagotowania, powstały budyń wlać na blachę. Ułożyć drugą warstwę ciastek zostawić wszystko do ostudzenia
2.Gdy galaretka zacznie tężeć ubić śmietaną z 1 łyżką cukru. Do ubitej śmietany wlewać powoli 1/2 galaretki i na koniec ubijania dodać połowę z pozostałych jagód, przemieszać delikatnie i wyłożyć na blachę Na górę ciasta wyłożyć resztę jagód i zalać resztą galaretki
Komentarze