Jagodowa pokusa

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Powiem Wam, że koniecznie musicie spróbować i zrobić to ciasto, które nie wymaga pieczenia.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Masa jogurtowa z jagodami
    800 g jogurtu naturalnego typu greckiego
    9 łyżeczek żelatyny
    200 g jagód
    cukier puder według własnego smaku
    Masa śmietanowa
    600 ml śmietany kremówki 36%
    3 łyżeczki żelatyny
    cukier puder do smaku
    Dodatkowo
    jagody
    2 galaretki niebieskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Jagodowa pokusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa jogurtowa
    Jogurt zmiksować z cukrem pudrem, Jagody zmiksować na gładko i połączyć z jogurtem. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i poczekać aż napęcznieje. Podgrzać w mikrofali lub w kąpieli wodnej, ale nie gotować.
    Przestudzić i wlewać stopniowo do masy miksując.
    Wlać masę do formy o średnicy 24 cm i poczekać aż zastygnie.
    Masa śmietanowa
    Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem, ubijając na sztywno. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i poczekać aż napęcznieje. Podgrzać w mikrofali lub w kąpieli wodnej, ale nie gotować.
    Przestudzić i wlewać stopniowo do masy miksując
    Wlać masę na warstwę jogurtową i odstawić do zastygnięcia.
    Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu. Dałam mniejszą ilość wody. Na dwie galaretki trzy szklanki wody.

    Na masę śmietanową wyłożyć warstwę jagód i zalać tężejącą galaretką.
    Odstawić najlepiej na całą noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Jogurt Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować