Jagodowa Panna Cotta

  • wyświetlono: 532 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przepis znaleziony na blogu Moje Wypieki, Pyszna jagodowa Panna Cotta z bitą śmietaną. Doskonale sprawdzi się jako popołudniowy deser. Polecam!

akrobatka22

Składniki

200 g. jagód
świeżo wyciśnięty sok z połowy niedużej cytryny
60 g. cukru
300 ml. śmietany 36%
100 ml. mleka
3 łyżeczki żelatyny w proszku
1/4 szkl. gorącej wody

Dodatkowo:
150 ml śmietany 36%,
1 łyżeczka cukru pudru

Sposób przygotowania przepisu:

Jagodowa Panna Cotta

  • 1. Mleko, śmietanę, sok i cukier doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z palnika, dodać zmiksowane na puree jagody i rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Całość dobrze wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia. Przelać masę do 4 szklanek/ pucharków. Schłodzić do stężenia.
  • 2. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wyłożyć ją na Pannę Cottę i udekorować jagodami. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycieDeserśmietanaJagodypanna cotta

Komentarze

Podobne przepisy

pcota

Dodane przez: dusiowa

Tęczowa panna cotta

Pyszna panna cotta w kolorach tęczy

Panna Cotta jaglano - truskawkowa

Dodane przez: Futka

Panna Cotta jaglano - truskawkowa

Propozycja na smaczny, zdrowy i...

karmelowa panna cotta

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Karmelowa panna cotta

Z okazji Walentynek postawiłam...

Kawowo-piernikowa panna cotta

Dodane przez: 2milutka

Kawowo-piernikowa panna cotta

Słowo "kawa" kryje w sobie tajemnicę...

panna cotta

Dodane przez: PolskaGotuje

Panna cotta

Klasyczna włoska Panna Cotta w...

image-07cxuxy

Dodane przez: Alex M

Truskawkowa panna cotta

Podwójnie truskawkowa panna cotta...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE