Jagodowa biedronka

4.5 (194 ocen)

  • 15 min

Ciasto i kropeczki z jagód - oto jagodowa biedronka

  • 15 min

Składniki:

  • - 25-30 dkg jagód
    - 1 kostka margaryny
    - 1 szkl. cukru
    - 4 jajka
    - 3 szkl. mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1/4 szkl. mleka
    - aromat cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto ucierane Desery

Jagodowa biedronka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody opłukać. Margarynę utrzeć z cukrem na puch. Następnie dodawać kolejno pozostałe składniki: jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko, zapach. Dodać jagody i delikatnie wymieszać. Przelać do formy keksowej. Piec 1 godz (do suchego patyczka) w 180 st. C.
    Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować