Jaglano-daktylowe black&white

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne danie na słodki początek dnia lub popołudniowy deser! Daktylowy spód, jaglany środek i krucha czekolada własnej roboty.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 daktyli
    1/2 szkl. płatków owsianych
    1 łyżka kakao
    1 banan
    100 g kaszy jaglanej
    1 szklanka mleka (roślinne dla wegan)
    1/2 pomarańczy
    3 łyżki miodu
    1 łyżka oleju kokosowego
    1 łyżka kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Śniadanie

Jaglano-daktylowe black&white - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle moczymy w wodzie przez 1 h.
  • 2. Blendujemy odsączone daktyle z płatkami owsianymi i 1 łyżką kakao.
    Wykładamy tym spód miseczki.
    Obkladamy plasterkami banana.
    Wkładamy do lodówki.
  • 3. Kasze jaglaną gotujemy w wodzie z 1 szklanką mleka przez 20 minut.
  • 4. Po ostudzeniu blendujemy kaszę, sok z połówki pomarańczy, 1 łyżkę oleju kokosowego i 2 łyżki miodu.
    Masę wykładamy na spód daktylowy.
    Schładzamy w lodówce.
  • 5. W garnuszku roztapiamy po 1 łyżce kakao, miodu i oleju kokosowego.
    Polewamy całość.
    Smacznego!

Porady

Zawsze przygotowuję to danie dzień wcześniej. Jest takie pyszne,że zdarza mi się zjeść je na kolację zamiast śniadania :-)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować