Jaglanka z jabłkiem i miodem

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób

Smakuję pysznie zwłaszcza jesienią

  • 5 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1/2 szklanki płatków jaglanych
    3/4 szklanki wody
    1/2 szklanki mleka
    odrobina cynamonu i gałki muszkatołowej
    1 łyżka masła orzechowego
    Dodatkowo:
    jabłko
    miód
    pestki dyni

Jaglanka z jabłkiem i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka dodajemy płatki jaglane, wodę, mleko, przyprawy. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu. Gdy jaglanka zgęstnieje dodajemy masło orzechowe, mieszamy i przekładamy do miseczki. Podajemy z pokrojonym jabłkiem ,pestkami dyni oraz miodem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy