Jaglanka z jabłkiem i cynamonem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Taka jaglanka świetnie sprawdzi się jako pożywne śniadanie na ciepło ale bardzo dobrze smakuje też na zimno.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 gram kaszy jaglanej
    250 ml mleka
    1 łyżeczka cukru
    1 jabłko
    1/3 łyżeczki cynamonu

Jaglanka z jabłkiem i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wlewamy mleko i dodajemy kaszę. Dodajemy również cukier, mieszamy.

    Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem około 10-12 minut, mieszając od czasu do czasu.

    Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kaszy razem z cynamonem. Mieszamy i zdejmujemy z palnika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy