Jaglanka z jabłkami i orzechami

0 (0 ocen)

Uwielbiam takie proste a zarazem zdrowe przekąski, które mogę bezkarnie zajadać kiedy dopadnie mnie ochota na coś słodkiego ;) Jaglanka podana w ten sposób świetnie nadaje się na śniadanie, podwieczorek lub deser!

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej w torebkach
    1 duże lub 2 małe jabłka
    garść mieszanki orzechów włoskich, nerkowca, migdałów
    cynamon i mód do smaku

Jaglanka z jabłkami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu. W tym czasie obrać jabłka i pokroić w kostkę. Na dno rondelka wlać łyżkę wody , dodać jabłka i dusić na małym ogniu aż zrobią się miękkie. Doprawić do smaku cynamonem i miodem. Kaszę wymieszać z orzechami, przełożyć na talerzyki. Na wierzch ułożyć podduszone jabłka. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy