Uwielbiam takie proste a zarazem zdrowe przekąski, które mogę bezkarnie zajadać kiedy dopadnie mnie ochota na coś słodkiego ;) Jaglanka podana w ten sposób świetnie nadaje się na śniadanie, podwieczorek lub deser!
Składniki:
100g kaszy jaglanej w torebkach
1 duże lub 2 małe jabłka
garść mieszanki orzechów włoskich, nerkowca, migdałów
cynamon i mód do smaku
Jaglanka z jabłkami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu. W tym czasie obrać jabłka i pokroić w kostkę. Na dno rondelka wlać łyżkę wody , dodać jabłka i dusić na małym ogniu aż zrobią się miękkie. Doprawić do smaku cynamonem i miodem. Kaszę wymieszać z orzechami, przełożyć na talerzyki. Na wierzch ułożyć podduszone jabłka. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Komentarze