Jaglanka z bananem

0 (0 ocen)

To pyszny, zdrowy posiłek. Tak podana kasza świetnie sprawdzi się na śniadanie, czy deser. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Można wzbogacić je o ulubione bakalie.

Składniki:

  • • ¾ szklanki kaszy jaglanej,
    • 2 duże banany,
    • 1 kopiata łyżka kakao dobrej jakości,
    • Cukier trzcinowy do smaku,
    • Cynamon do smaku,

Jaglanka z bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • miksowanie bananów 1. Kaszę jaglaną gotujemy na sypko. Ugotowaną studzimy.
    Banany obieramy i kroimy na mniejsze części. Tak przygotowane miksujemy
  • dodanie kakao, cukru i cynamonu 2. Do zmiksowanych dodajemy kakao i cukier do smaku. Ponownie miksujemy całość.
  • dodanie kaszy 3. Na koniec masę bananowo- kakaową doprawiamy cynamonem. Gotową łączymy z przestudzoną kaszą. Gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy