jaglanka z bakaliami i prażonymi jabłkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ta potrawa to idealny pomysł na zdrowe i sycące śniadanie bądź słodką kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 dkg kaszy jaglanej
    0,5l mleka sojowego
    2 łyżeczki cukru
    po łyżce suszonych rodzynek, żurawiny i orzechów włoskich
    1 jabłko
    łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jaglanka z bakaliami i prażonymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do małego garnka wlewamy mleko i wsypujemy kaszę, dodajemy do smaku łyżeczkę cukru. Gotujemy ok15 min, jeśli to konieczne odcedzamy jaglankę z nadmiaru mleka. Do ciepłej jaglanki dodajemy bakalie, mieszmy.W międzyczasie obieramy jabłko i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła, przekładamy pokrojone jabłko z łyżeczką cukru i prażymy około 2 min. Do salaterek nakładamy jaglankę z bakaliami i dekorujemy prażonymi jabłkami, smacznego!

Porady

mleko sojowe można zamienic na mleko krowie a zamiast cukru użyć miodu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kasza jaglana Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować