Jaglanka na mleku migdałowym z bananem i jackfruit

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na śniadanie polecam pyszną i zdrową jaglankę. Wystarczy pół godzinki i jest gotowa. Jaglanki już nie dosładzam, przygotowywana na mleku migdałowym jest jak dla mnie odpowiednia słodka, ale Wy jak chcecie to możecie dodać odrobinę miodu prawdziwego. Do jaglanki podałam banany, które są dość słodkie i pyszne suszone owoce jackfruit, które są bardzo pyszne. Polecam jaglankę na śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 dag kaszy jaglanej
    2 szklanki mleka migdałowego
    2 banany
    45 g jackfruit suszonego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Jaglanka na mleku migdałowym z bananem i jackfruit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko migdałowe zagotowujemy, wsypujemy kaszę jaglaną i gotujemy do miękkości na małym ogniu często mieszając około 15-20 minut, w razie potrzeby dolewamy mleka migdałowego. Ugotowaną kaszę przekładamy do większej szklanej miski i lekko studzimy.
  • 2. Następnie kaszę miksujemy blenderem ręcznym na gładki krem.
  • 3. Banany obieramy i kroimy w plasterki, suszone owoce kroimy na mniejsze kawałki.
  • 4. Na dno miseczek wykładamy połowę bananów, następnie kaszę jaglaną, pozostałe banany i pokrojone suszone owoce jackfruit.
  • 5. Jaglankę podajemy. Smakuje na ciepło i jak i na zimno. Smacznego życzę.

Porady

Z tej receptury wychodzi 2 większe porcje lub 4 mniejsze. Banany można skropić sokiem z cytryny. Jackfruit to owoc z drzewa bochenkowego ( chlebowca ), przyznam się szczerze, że pierwszy raz się spotkałam z takim owocem. Jest to największy owoc na świecie, osiąga wagę nawet do 30 kg. Polecam. Nam bardzo smakował

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kasza Kasza jaglana Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować