Jaglanka na mleczku kokosowym

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Płatki jaglane na mleku kokosowym ze świeżymi owocami - w tym wydaniu z mandarynką i jeżynami.

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 ml mleka kokosowego,

    3 łyżki płatków jaglanych

    łyżeczka syropu klonowego lub innego słodzidła (np. miód),

    1 mandarynka,

    kilka sztuk jeżyn

Jaglanka na mleczku kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzewamy, dodajemy płatki jaglane, syrop klonowy. Mieszamy na małym ogniu przez 3 minuty.

    Mandarynkę obieramy, dzielimy na mniejsze cząstki. Wszystkie owoce dodajemy do płatków jaglanych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy