jaglanka gruszkowa z nektarynką

4.99 (176 ocen)

  • 15 min
  • Łatwy

szybkie owocowe śniadanie, które jest jednocześnie lekkie, sycące i absolutnie przepyszne

  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 łyżki płatków jaglanych
    ok.1 szklanki wody
    1/2 gruszki
    1/2 nektarynki
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1 i 1/2 łyżki ekspandowanej quinoi
Wystaw ocenę:

4.99 (176 ocen)

Zobacz również:

Mus Musy Śniadanie

Jaglanka gruszkowa z nektarynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszkę pokroić, wrzucić do rondelka, zalać odrobiną wody, dusić na małym ogniu aż do czasu gdy woda wyparuje, a gruszka będzie mięciutka. W tym czasie pokroić drobno nektarynkę.
  • 2. Następnie zblendować gruszkę na mus za pomocą blendera.
  • 3. Szklankę wody zagotować a następnie dodać płatki jaglane. Pozostawić na średnim ogniu często mieszając.
  • 4. Gdy płatki zgęstnieją przelać je do miseczki, dokładnie połączyć z gruszkowym musem i cynamonem (ilość zależy od preferencji). Posypać nektarynką i quinoą.

Porady

Można użyć całych owoców (gruszka i nektarynka), jednak mi wystarczyły na dwie osoby. Zamiast quinoi można dosypać dowolnych posiekanych orzechów. Do jaglanki idealnie pasuje zielona herbata :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować