Jaglane rafaello

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna, zdrowsza wersja popularnych kokosowych kuleczek.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 ml mleka kokosowego
    1/2 szkl. kaszy jaglanej
    1 i 1/2 szkl. kokosu
    2 łyżki amaretto
    3 łyżki syropu klonowego
    30 migdałów
    kokos do obtoczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Jaglane rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przelać wrzątkiem, wypłukać, odcedzić.
  • 2. Kaszę zalać mlekiem kokosowym. Gotować ok 20 min., aż wchłonie całe mleko. Wystudzić.
  • 3. Wystudzoną kaszę jaglaną wymieszać z kokosem, amaretto i syropem klonowym.
  • 4. Całość zblendować.
  • 5. Formować kulki zwilżonymi w wodzie rękami, obtaczać w kokosie.
  • 6. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować