Jaglane pancakes

4.5 (199 ocen)

Szybkie i proste w przygotowaniu, idealne na zdrowe śniadanie lub podwieczorek.

Składniki:

  • Składniki na ok. 8-10 sztuk:

    1 filiżanka* ugotowanej kaszy jaglanej
    2 jajka
    2 łyżki cukru
    1 cukier waniliowy (10g)
    1 łyżka oleju
    3-4 łyżki mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    *filiżanka o pojemności 220 ml
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Pancakes Placki

Jaglane pancakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości, dodać olej. Do masy dodać ugotowaną i odsączoną kaszę jaglaną. Na końcu do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • 2. Ciasto nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię, lekko wysmarowaną masłem lub olejem. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
  • 3. Podawać z miodem, ulubionym dżemem lub sosem owocowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować