Jaglane ciasto rafaello bez pieczenia

4.51 (170 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, pożywne i tanie ciasto, o smaku rafaello, które wystarczy tylko zmiksować i wstawić do lodówki! Idealne jako zdrowy deser dla dzieci lub osób prowadzących aktywny tryb życia.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 7 łyżek cukru lub ksylitolu
    - szklanka suchej kaszy jaglanej
    - 200 g wiórków kokosowych
    - 3 szklanki mleka krowiego lub sojowego
    - szklanka wody

    Opcjonalnie:
    - kilka migdałów
Wystaw ocenę:

4.51 (170 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Jaglane ciasto rafaello bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przelewamy kilka razy wrzątkiem, aby pozbyć się goryczki. Umieszczamy ją w sporym garnku, zalewamy mlekiem oraz wodą i gotujemy przez ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy 170 g wiórków kokosowych i cukier i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Płyny powinny zostać wchłonięte, a masa powinna być bardzo gęsta. Gdy jest jeszcze gorąca, blendujemy ją na gładko. Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy wierzch. Posypujemy pozostałymi wiórkami i dekorujemy ciasto migdałami. Wkładamy do lodówki na całą noc, aby stężało.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza jaglana Mleko Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować