Jaglane brownie z jabłkami

2 (1 ocen)

To pyszne czekoladowe ciasto z jasnymi kropeczkami po przekrojeniu:). Kasza jaglana nie tylko nadaje mu ciekawy wygląd, ale także podnosi wartość odżywczą ciasta. Dodatek owoców pysznie orzeźwia całość. POLECAM!

Składniki:

  • Składniki na blaszkę 25x 30 cm:
    • 2 szklanki ugotowanej na sypko kaszy jaglanej,
    • 0,5 szklanki oleju,
    • 1 czekolada gorzka,
    • 3 płaskie łyżki kakao,
    • 220 gram mąki,
    • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    • 3 jajka,
    • 0,5 szklanki cukru kryształu,
    • ¼ szklanki cukru trzcinowego,
    • ok 0,5 szklanki mleka,
    • 2-3 jabłka,
    Dodatkowo:
    • cukier puder do podania
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Brownie Desery

Jaglane brownie z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowana kasza, czekolada i jabłka 1. Czekoladę rozpuszczamy z częścią mleka. Kaszę studzimy. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
  • ubijanie 2. Suche składniki ciasta łączymy ze sobą. Cukier, cukier trzcinowy i jajka wybijamy do miski i dokładnie ubijamy.
  • dodanie mąki i czekolady 3. Do ubitych jajek z cukrem dodajemy sypkie składniki, czekoladę oraz wlewamy olej i mleko. Całość dokładnie miksujemy.
  • dodanie kaszy 4. Na koniec dodajemy kaszę jaglaną i ponownie miksujemy.
  • przed pieczeniem 5. Gotowe ciasto wylewamy na przygotowaną blaszkę. Na wierzchu układamy kostki jabłek.
    Brownie wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 35- 40 minut w 180°C. Gotowe studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować