Jaglana kostka z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ciasto na zimno banalnie proste ,mało słodkie bo takie ciasta robię .Uwielbiam truskawki ,dziś zerwane ,dziś ciasto zrobione i dziś zniknie .

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kasza jaglana 100 gram
    mleko 1 szklanka
    mleko 50 ml. do namoczenia żelatyny
    cukier 3 łyżki
    jogurt naturalny 1 kubeczek 150 ml.
    galaretka truskawkowa 1 opakowanie
    żelatyna 1 łyżka

    oraz :

    truskawki
    herbatniki czekoladowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Jaglana kostka z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować na mleku z dodatkiem cukru.
    Galaretkę przyrządzić według przepisu na opakowaniu.
    Truskawki umyć ,odciąć szypułki i pokroić w kostkę .Jak galaretka zacznie tężeć dodać pokrojone truskawki.
  • 2. Żelatynę namoczyć w mleku.
    Po ugotowaniu schłodzić ,kaszę przesypać do miski i zblendować , następnie dolać jogurt i na koniec żelatynę .Masę podziel na 3 części.
  • 3. Formę prostokątną wyłożyć folią spożywczą ,następnie dno wypełnić herbatnikami, następnie pierwszą warstwę masy, herbatniki ,drugą warstwę masy ,herbatniki i trzecią warstwę masy .Wstawić na 30 minut do lodówki.
  • 4. Po schłodzeniu wyjąć ciasto z lodówki i zalać galaretką z truskawkami.Ponownie schłodzić .
  • 5. Smacznego .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować