Jaglana kostka z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę ugotować na mleku z dodatkiem cukru.
Galaretkę przyrządzić według przepisu na opakowaniu.
Truskawki umyć ,odciąć szypułki i pokroić w kostkę .Jak galaretka zacznie tężeć dodać pokrojone truskawki.
2.Żelatynę namoczyć w mleku.
Po ugotowaniu schłodzić ,kaszę przesypać do miski i zblendować , następnie dolać jogurt i na koniec żelatynę .Masę podziel na 3 części.
3.Formę prostokątną wyłożyć folią spożywczą ,następnie dno wypełnić herbatnikami, następnie pierwszą warstwę masy, herbatniki ,drugą warstwę masy ,herbatniki i trzecią warstwę masy .Wstawić na 30 minut do lodówki.
4.Po schłodzeniu wyjąć ciasto z lodówki i zalać galaretką z truskawkami.Ponownie schłodzić .
Komentarze