Jadalna choinka na Święta

  • wyświetlono: 538 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczna choineczka, która będzie piekną ozdobą każdego stołu. Polecam na wszystkie spotkania świąteczne.

_MG_9453-jj
  • 1 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

winogrona dwa kolory
ser najlepiej kilka gatunków
pietruszka do ozdoby
wykałaczki
stożek ze styropianu
formka gwiazdka
talerzyk

Sposób przygotowania przepisu:

Jadalna choinka na Święta

  • 1. Winogrona myjemy i osuszamy. Nabijamy na wykałaczki. Ser kroimy w kostkę, nabijamy na wykałaczki. Wycinamy gwiazdkę na szczyt naszej choinki. Stożek ze styropianu ustawiamy na talerzu i sprawdzamy , czy dobrze stoi. Mój miał zaokrąglony spód, więc musiałam wyrównać go nożem.
    2. Teraz najprzyjemniejsza część: dekorowanie. Wbijamy wykałaczki w stożek, pamiętając o odstępie, tak, żeby wszystko ładnie się pomieściło. Wolne przestrzenie dekorujemy pietruszką. Gotowe. Smacznego!

Porady

Stożek ze styropianu można zastąpić jabłkiem i marchewką i połączyć je drewnianym szaszłykiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

serwinogronaprzekąskaDekoracjaświątecznechoinka

Komentarze

Podobne przepisy

Ślimaczki na przekąskę

Dodane przez: zzewa

Ślimaczki na przekąskę

Dziś miałam okazję próbować kolejny...

Serniczki na maślance

Dodane przez: Krzysiek_gotuje

Serniczki na maślance

Staropolski przepis na smaczne...

ciasto na pizzę

Dodane przez: Nina80

ciasto na pizzę

domowa pizza najlepsza, polecam...

Kurczak w boczku na patyczku

Dodane przez: monika016

Kurczak w boczku na patyczku

Imprezowych przekąsek ciąg dalszy:)....

pierogi

Dodane przez: Agnieszka 72

Idealne ciasto na pierogi

Witam kochani serdecznie ja dziś...

Muffiny na słono

Dodane przez: tatalia

muffinki na słono

szybkie w przygotowaniu, smakują...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE