-4 duże twarde i słodkie jabłka
-500g twarogu półtłustego
-100/150g makaronu świderki
-śmietana 18%
-miód
-masło do smażenia
-prażone orzechy włoskie
-cukier do smaku
-cynamon do smaku
-przyprawa do dań słodkich (młynek) Kamis
-syrop waniliowy Eterno
Sposób przygotowania przepisu:
Jabłuszko Pełne Snu
1.
W jabłkach odkrajamy górę (daszek) i wydrążamy gniazda nasienne, resztę miąższu drobno kroimy i mieszamy z odrobiną cukru i cynamonu.
2.
Twaróg ugniatamy wraz z cukrem, przyprawą Kamis, kilkoma kroplami syropu waniliowego i śmietaną.
3.
Orzechy prażymy na patelce z odrobiną masła i miodu.
4.
Makaron gotujemy na lekko osolonej wodzie i odcedzamy. Ugotowany makaron podsmażamy na patelni z odrobiną masła, dodajemy troszkę cukru, dodajemy ugnieciony przygotowany twaróg i wszystko razem mieszamy.
5.
Do wydrążonego jabłka wkładamy porcję makaronu z twarogiem, potem prażone orzechy i miąższ z jabłka. Dodatkowo możemy wnętrze jabłka wyłożyć liściem sałaty masłowej.
6.
Najlepiej smakuje na zimno - jako schłodzony deser z lodówki:)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze