Jabłkowy przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka i zalać wodą. Dodać cukier, wymieszać. Gotować na małym ogniu do czasu aż jabłka zmiękną i zaczną się rozpadać. Do masy dodać cynamon i jeszcze chwilę zamieszać. Zdjąć z ognia i do gorącej masy wsypać galaretkę, dobrze wymieszać. Lekko przestudzić. Na dno tortownicy (śr.24cm) ułożyć warstwę biszkoptów, zalać połową jabłek. Na to ułożyć kolejną warstwę biszkoptów i zalać resztą masy z jabłek, wyrównać i zostawić w chłodnym miejscu do stężenia.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem.
Gotowy deser ozdabiamy bitą śmietaną i startą czekoladą. Chłodzimy w lodówce.
Komentarze