Jabłkowo, śliwkowo, brzoskwiniowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki rozdrobnić.
Kasię roztopić.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Do herbatników wlać margarynę i czekoladę.
Wszystko wymieszać, wyłożyć do tortownicy o średnicy 23 cm, wyrównać powierzchnie i wstawić do lodówki aby masa zastygła.
2.Jabłka i 2 brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pestki, pokroić w kostkę.
Wrzucić owoce na patelnię, wlać wodę i dusić około 5-7 minut.
Wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać.
Schłodzoną i tężejącą masę owocową wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Gdy galaretka się zetnie ubić śmietanę z cukrem waniliowym i śmietan fixem.
Śmietankę wyłożyć na galaretkę, zrobić widelcem wzorki.
Śliwki pokroić w plasterki i obłożyć nimi dookoła brzeg ciasta.
Na środku posypać perełkami.
Komentarze