Jabłkowo-łososiowe wieżyczki

0 (0 ocen)

Efektowna przekąska na każdą okazję

Składniki:

  • 20 dag wedzonego łososia
    10 dag śledzia w occie
    Kawałek imbiru
    1 limonka
    1 łyżka curry
    1 cebula
    1 marchew
    1 zielone jabłko
    sól pieprz
    gałązki koperki
    kawałki limonki do dekoracji

Jabłkowo-łososiowe wieżyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia i śledzia pokroić w drobna kostkę
    Obrany imbir zetrzeć na tarce
    Limonkę sparzyć
    Zetrzeć skórkę
    Wycisnąć sok
    Cebule pokroić w drobną kostkę
    Łososia i śledzia wymieszac z curry i cebulą dodać skórkę i sok z limonki
    Sałatkę wymieszać i odstawić do lodówki
    Ugotowaną marchewkę pokroić w kostkę
    Pół jabłka pokroic w plastry
    Skropić sokiem z limonki
    Druga połówkę pokroic w kostkę
    Wymieszać z marchewką i sałatką
    Doprawić przyprawami
    Plastry jabłka przełóż sałatką
    Udekoruj koprem i limonką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy