Jabłkowe różyczki w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

ciastka

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • czerwone jabłka
    ciasto francuskie
    dżem (pomarańczowy, morelowy lub inny)
    przyprawa do deserów
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Jabłkowe różyczki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka kroimy na cieniutkie plasterki, ciasto francuskie na pasy o szer, ok 5 cm .
    Wzdłuż ciasta układamy jabłka, potem smarujemy dżemem, składamy i zwijamy tak by powstały róże, wkładamy do foremek na muffinki lub babeczki. Posypujemy przyprawą do deserów przed pieczeniem
    Pieczemy w temp ok 200 st przez 20 min
    Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować