Jabłkowe róże w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Piękne wizualnie i smakowo różyczki jabłkowe w cieście francuskim, idealne na szybki deserek do małej czarnej. Robiłam je pierwszy raz i zapomniałam obgotować jabłek ale i tak wyszły bardzo smaczne i mięciutkie :)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    2 jabłka czerwone
    2 łyżki dżemu owocowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka Dżemy

Jabłkowe róże w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, obrać z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie paseczki. Ciasto rozwinąć i pokroić na 6 pasków. Na każdym pasku rozsmarować dżem poukładać jabłka jedno na drugim aby zachodziły na siebie zlepić ciastem i zrolować w rulon.
  • jabłkowe róże 2. Powkładać do formy muffinek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 15 minut.
  • 3. Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Dżem owocowy Jabłka Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować