Piękne wizualnie i smakowo różyczki jabłkowe w cieście francuskim, idealne na szybki deserek do małej czarnej. Robiłam je pierwszy raz i zapomniałam obgotować jabłek ale i tak wyszły bardzo smaczne i mięciutkie :)
20 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
2 jabłka czerwone
2 łyżki dżemu owocowego
Jabłkowe róże w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka umyć, obrać z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie paseczki. Ciasto rozwinąć i pokroić na 6 pasków. Na każdym pasku rozsmarować dżem poukładać jabłka jedno na drugim aby zachodziły na siebie zlepić ciastem i zrolować w rulon.
2.Powkładać do formy muffinek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 15 minut.
Komentarze