"Jabłkowe poduszeczki"

5 (197 ocen)

  • Łatwy

Szybki i sprawdzony sposób na przygotowanie "czegoś" słodkiego dla niespodziewanych gości.

  • Łatwy

Składniki:


  • - ciasto francuskie mrożone w arkuszach: 1 sztuka
    - jabłka: 2 sztuki
    - cukier: 1 łyżeczka
    - cynamon: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciasto

"jabłkowe poduszeczki" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arkusz ciasta francuskiego rozłożyć. Pokroić w nieduże prostokąty. Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę, dodać cukier i cynamon. Wymieszać. Na każdy prostokąt nałożyć po 1,5 łyżeczki jabłek. Składać i zlepiać brzegi za pomocą widelca. Poduszeczki posypać cukrem. Piec w 200 C przez ok 15-20 min aż będą rumiane.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować