Jabłkowe placuszki

0 (0 ocen)

Smakują wyśmienicie

Składniki:

  • 40 dag mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    200 ml oleju
    200 ml wody
    3 jabłka
    cynamon
    cukier waniliowy
    cukier puder

Jabłkowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać, dodać sól i proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać zimną wodę i olej wyrobić ciasto i odstawić na 15 min.
  • 2. Jabłka obrać, pokroić w plastry, posypać cukrem waniliowym i cynamonem.
  • 3. Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wycinać kółka, kłaść plasterek jabłka i przykrywać drugim kółkiem, sklejać. Smażyć z obu stron na oleju na złoty kolor. Posypac cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy