Jabłkowe i gruszkowe ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jabłkowe i gruszkowe ciasteczka w cieście francuskim, pyszne do kawy lub herbaty.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -2 jabłka
    -2 gruszki
    -1 opakowanie ciasta francuskiego
    -łyżka oleju
    -pół szklanki cukru (może być brązowy)
    -łyżka cynamonu

Jabłkowe i gruszkowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka i gruszki obieramy ze skórki, gdy owoce są obrane kroimy na ćwiartki.
    Otwieramy ciasto francuskie i kroimy na paseczki (szerokości ok 2cm).
    Następnie każdą ćwiartkę jabłka i gruszki owijamy jednym paskiem ciasta.
    Do szklanki cukru dodajemy cynamon i mieszamy.
    Grzbiet owców w cieście smarujemy olejem i maczamy w cukrze z cynamonem
    Pieczemy 20 min w temperaturze 180C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy