Jabłkowa owsianka z cynamonem

4.5 (182 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Przepyszna, zdrowa propozycja śniadaniowa. Jabłko i cynamon dodają owsiance naturalnej słodyczy. Doskonale smakuje z dodatkiem świeżych sezonowych owoców jak truskawki czy borówki.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • (na jedna porcję)
    Twarde jabłko
    2 czubate łyżki płatków owsianych
    Szklanka mleka (roślinnego lub zwierzęcego)
    1/3 szklanki wody
    ½ łyżeczki cynamonu

    Do podania:
    Łyżka jogurtu naturalnego lub greckiego
    Świeże owoce sezonowe
    Nasiona chia
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Owsianka Śniadanie

Jabłkowa owsianka z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do niedużego garnka i zalewamy 1/3 szklanki wody. Gotujemy na małym ogniu około 5 minut aż jabłko nieco zmięknie. Dodajemy płatki owsiane, mleko oraz cynamon. Gotujemy do uzyskania kleistej konsystencji. Nie gotujmy zbyt długo bo jabłka nieapetycznie się rozpadną.
    Serwujemy na ciepło z łyżką jogurtu naturalnego lub greckiego i świeżymi owocami., posypane nasionami chia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować