Jabłkowa kostka w galaretce

4.49 (166 ocen)

  • 10 min

Dobre w zimie do szarlotki i innych wypieków.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na słoik 1l:
    4 średniej wielkości jabłka
    1 galaretka cytrynowa
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery Galaretki Przetwory

Jabłkowa kostka w galaretce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kroimy 1. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
  • Rozpuszczamy 2. Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu (w 0,5l wody).
  • Gotowe 3. Jabłka uciskamy w słoiku i zalewamy zimną bądź letnią galaretką. Pasteryzujemy 15-20 minut.

Porady

Kiedy chcemy zrobić szarlotkę pieczemy biszkopt, otwieramy taki słoik i rozpuszczamy z nim 2 galaretki. Wykładamy na biszkopt, ubijamy śmietanę i szarlotka gotowa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jabłka Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować