Jabłka zapiekane z orzechami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybko się robi i świetnie smakują.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jabłka: 4 sztuki
    - orzechy włoskie: 0.75 szklanki
    - miód płynny: 2 łyżki
    - białka: 2 sztuki
    - cukier: 5 łyżek

Jabłka zapiekane z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne, robiąc otwór tylko od strony ogonka, orzechy zemleć, wymieszać z miodem. Mieszananiną napełniać jabłka, ułożyć w naczyniu wyłożoną folią aluminiową. Z białek i cukru ubić pianę. Na każde jabłko nakładać ubitą pianę. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec bez przykrycia ok 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy