Jabłka zapiekane pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny deser na niedzielę.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg jabłek
    Łyżka miodu
    Cynamon
    5 łyżek mąki
    100g masła
    2 łyżki cukru
    5 łyżek płatków migdalowych

Jabłka zapiekane pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce. Na patelni podsmażamy jabłka aż sok wyparuje, dodajemy miód i cynamon. Odstawiamy do przestygnięcia.
    Mąkę,masło i cukier zagniatamy w misce.
    Jabłka przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy płatkami migdalowymi i ukladamy na wierzch zagnieciona kruszonke. Pieczemy w 180 stopniach okolo 30 min do zarumienienia się kruszonki.

Porady

Najlepiej smakuje na ciepło z gałką lodów waniliowych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy