Jabłka z rodzynkami i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo szybki i prosty deser.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 4 jabłka
    - 5 dag rodzynek
    - 4 kostki mlecznej czekolady

Jabłka z rodzynkami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw wydrążamy środek jabłek.
  • 2. Z kolei do jabłek wsypujemy rodzynki.
  • 3. Na formę do pieczenia układamy jabłka i pieczemy do miękkości w 180 stopni przez około 20-25 minut.
  • 4. Gdy jabłka już zmiękną kładziemy na nie po kostce czekolady. Wstawiamy ponownie do piekarnika.
  • 5. Wyjmujemy je z piekarnika, gdy czekolada rozpuści się.
  • 6. Gotowe!Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy