Jabłka z musem bananowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty w przygotowaniu deser z kuchni włoskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jabłka: 8 sztuk
    - banany: 4 sztuki
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka ziemniaczana: 2 łyżki
    - wiórki czekoladowe: 1 szczypta
    - cukier trzcinowy: 1 szczypta
    - laska wanilii: 1 sztuka

Jabłka z musem bananowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka przeciąć na dwóch trzecich wysokości i wydrążyć. Surowe jajko utrzeć z bananami, 2 łyżkami mąki ziemniaczanej i nasionami wanilii. Otwory powstałe po wydrążeniu jabłek wypełnić bananowym musem. Całość zapiec w 140 stopniach C, oprószyć cukrem trzcinowym i podawać posypane wiórami czekolady.

Komentarze

Podobne przepisy