Jabłka z miechunką

0 (0 ocen)

Papierówki zyskują na dodatku miechunki .....

Składniki:

  • -jabłka 60 dkg papierówki
    -miechunka 10 dkg
    -cukier trzcinowy 10 dkg
    -woda 1/3 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłka z miechunką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jabłka z miechunką .. 1. Jabłka obrać, pokroić.
    Miechunkę obrać z łupinek, umyć.
    Pokrojone jabłka przełożyć do garnka o grubym dnie, dolać wodę, podsmażać 15 minut.
    Dodać cukier i miechunkę, podsmażać jeszcze jakieś 30 minut, mieszając.
    Gotowy przecier przełożyć do wyprażonych słoiczków.
    Pasteryzować 15 minut, od momentu zagotowania wody.
    SMACZNEGO!!!!!

Porady

Wyszły dwa słoiczki takie jak na zdjęciu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować