Jabłka z agrestem

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zimą nie ma to jak makaron z jabłkami i cynamonem :)

  • 3 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg jabłek (waga po obraniu)
    300 g agrestu, u mnie czerwony
    1 szklanka erytrytolu, może być cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Jabłka z agrestem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z agrestu usunąć końcówki i wrzucić na patelnię. Prażyć na niewielkim ogniu. W tym czasie obrać, wydrążyć i pokroić jabłka i dodać do agrestu. Wsypać słodziło i prużyć aż owoce się rozpadną i zgęstnieją. Gorące przełożyć do wyparzonych słoików i pasteryzować 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować