Jabłka w szlafrokach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. (Jeżeli nie mamy cukru pudru może to być zwykły cukier, jednak wtedy trzeba bardzo dokładnie to utrzeć). Dodajemy po jednym żółtku, nadal ucierając. Dodać mąkę i pozostałe składniki i zarobić niezbyt gęste ciasto. Rozwałkować i pokroić w średniej wielkości kwadraty.
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, dodać do smaku cynamonu (ja dodaje go dużo, czyli czubatą łyżeczkę minimum) i z łyżkę miodu. Wszystko musi się ok. pół godz. poddusić aż jabłka się rozpadną i zrobi się mus. Odstawiamy go na chwilę, żeby ostygł. Potem nadziewamy nim kwadraty i zawijamy (każdy róg zakładamy do środka). Pieczemy w 180 C ok. pół godz. (aż będą rumiane). I na koniec polewamy polewą czekoladową. Pychota. Smacznego
Komentarze