Jabłka w słoiku

  • wyświetlono: 2264 |
  • dodany do książki kucharskiej: 12 |
  • polecenia: 0

Jabłka idealnie pasują do naleśników, placków lub makaronu na słodko.

bieniaszka
  • 20min

Składniki

1 kg jabłek
30 dag cukru
50 ml wody

Sposób przygotowania przepisu:

Jabłka w słoiku

  • 1. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy cukier i wodę. Gdy się zagotują wyłączamy. Nakładamy do słoików i pasteryzujemy 5 minut.

Porady

Jabłka należy wyłączyć tuż po zagotowaniu ponieważ dłuższe smażenie doprowadzi że jabłka się rozpadną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakijabłkaPrzetwory

Komentarze

Podobne przepisy

Mielonka w słoiku

Dodane przez: magda

mielonka w słoiku

Mięsko, które w smaku nie ustępuje...

Kiełbasa swojska w słoikach.

Dodane przez: Świeca Urszula

Swojska kiełbaska w słoikach

Kiełbaska nie tylko wędzona. Polecam...

Wigilijny barszczyk w słoiku

Dodane przez: JOANNA 55a

Wigilijny barszczyk w słoiku

Jest to koncentrat buraczany gotowy...

Buraczki w słoiku na zimę

Dodane przez: Kloruś

Buraczki w słoiku na zimę

Buraczki w słoiczkach to mój żelazny...

Kalafior w słoikach

Dodane przez: peggi

Kalafior w słoikach

W sam raz jako szybki dodatek do...

Burczaki mix w słoiku

Dodane przez: mysza75

Burczaki mix w słoiku

Buraczki które uwielbiam w sezonie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE