Jabłka w lukrze

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealne na Święta Bożego Narodzenia. Pyszny deser.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże czerwone jabłka
    Lukier
    1 szklanka cukru pudru
    2 białka
    3 łyżki soku z cytryny
    Dodatkowo
    małe opakowanie wiórek kokosowych
    Cynamon w laskach do ozdoby
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lukier

Jabłka w lukrze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka dokładnie myjemy i wycieramy do sucha układamy na dużym talerzu. Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier puder i na koniec sok z cytryny. Gotowym lukrem polewamy jabłka i posypujemy wiórkami kokosowymi. Talerz ozdabiamy cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować