JABŁKA W KREMIE WANILIOWYM

4.5 (150 ocen)

Szybki deser dla niezapowiedzianych gości

Składniki:

  • Krem: 2 żółtka, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, pół litra mleka, cukier waniliowy.
    Oprócz tego 4 jabłka, konfitura.
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłka w kremie waniliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać wydrążyć gniazda nasienne, ugotować w osłodzonej wodzie. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę ziemniaczaną i odrobinę mleka wszystko dokładnie wymieszać. Mleko zagotować .Ugotować budyń. Jabłka napełnić konfiturą, zalać przygotowanym kremem

Porady

Można użyć też budyniu z torebki i przygotować go wg przepisu na opakowaniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować