Jabłka w kokosowym cieście z rumem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Znane danie w egzotycznej odsłonie.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    Jogurt naturalny 250 gramów
    2 jajka
    Mąka pszenna-pół szklanki
    Jabłka-2 sztuki
    Wiórki kokosowe-3 łyżki
    Rum-2 łyżki
    Proszek do pieczenia-łyżeczka
    Cynamon
    Cytryna
    Klarowane masło
    Cukier puder

Jabłka w kokosowym cieście z rumem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka-najlepiej wybrać twarde, obieram ze skórki, wykrajam gniazdko nasienne i kroję w dość grube plastry. Posypuję je odrobiną cynamonu i skrapiam sokiem z cytryny. Wiórki kokosowe zalewam rumem. Ubijam lekko jajka,dodaję jogurt. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia, dodaję do masy jajeczno-jogurtowej. Na koniec dodaję wiórki. Ciasto powinno być gęste.Jabłka moczę w cieście, smażę na rozgrzanym sklarowanym maśle do nabrania złotego koloru. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy